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ARBITRATION AWARD

Teamsters Local Union No. 43, hereinafter the Union, and J. W. Peters &
Sons, Inc., hereinafter the Company, jointly requested that the Commission
designate a staff arbitrator to hear and decide the instant dispute in
accordance with the grievance and arbitration procedures contained in the
parties' labor agreement. 1/ The undersigned was subsequently designated to
arbitrate in the dispute. A hearing was held before the undersigned on
July 19, 1991 in Burlington, Wisconsin. There was no stenographic transcript
made of the hearing and the parties presented oral argument at the close of the
hearing. Based upon the evidence and the arguments of the parties, the
undersigned makes and issues the following Award.

ISSUE:

The parties agreed on the following statement of the issue to be decided:

Under Article 6, Section 2, paragraph 3, of the
Agreement, what constitutes "all regular scheduled work
days during the current week"?

1/ The parties agreed to waive the thirty-day time limit for issuance of an
award.



CONTRACT PROVISIONS:

The following provisions of the parties' 1989-92 Agreement are cited:

ARTICLE 5
HOURS OF WORK

Section 1. Work Week. (a) The work week is to
consist of forty (40) hours, Monday through Friday, and
the standard work day shall be eight (8) hours per day.

. . .

ARTICLE 6
OVERTIME

. . .

Section 2. For premium day overtime the Company
shall post a list on Thursday by noon if possible.
Seniority shall be from the top to the bottom and the
50% requirement shall be in force. When additional
employees are required for a premium day they shall be
notified by noon on Friday or the day prior to the
premium day. Any employee who has completed his shift
and left the premises prior to noon on the date prior
to premium days, such employee shall be obligated to
notify the Company before leaving the premises of a
place where they may be located if premium day overtime
becomes available (the employee is obligated to notify
the employer of his whereabouts).

In case premium day overtime becomes available
after employees have left the premises notice to these
employees shall be by telephone with the steward
present (or a unit member in his absence) on paid time
as a witness. If the employee does not answer the
telephone the Company may proceed to the next employee
to make the assignment. Employees who are not in
attendance all scheduled work days during the current
work week are not entitled to premium day overtime
work, but may be assigned said work at the option of
the Company in accordance with the requirements of this
paragraph.

In the event employees are not in attendance all
regular scheduled work days during the current week as
a result of absence due to attending a funeral of a
member of their immediate family (parents, spouse,
children, brother, sister, parents in-law, brother in-
law, sister in-law, grandchild, grandparents), illness
or jury duty premium day overtime shall be available to
these employees. Employees taking vacation and wanting
to be available for premium day overtime shall notify
the Company in writing before leaving for vacation.

. . .

ARTICLE 7
MANAGEMENT RIGHTS

The employer shall have the right to manage the
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business and direct the work forces, to assign
employees to work; to determine the number of employees
required; to plan, direct and control operations and
production schedules; to control raw materials, semi-
manufactured and finished parts which may be
incorporated in the products manufactured at the
location determined by the employer; to introduce new
or improved methods, tools, equipment or facilities,
and to continue to establish, modify and enforce
reasonable rules and regulations; and shall have such
other normal and inherent rights of management as are
not limited by this Agreement.

The Company retains the right to hire, suspend,
discharge, demote, discipline for just cause, transfer
and the right to relieve employees from duty because of
lack of work provided that in the exercise of these
rights the Company will not violate any of the terms of
this Agreement.

. . .

ARTICLE 24
HOLIDAYS

Section 1.

. . .

In order to qualify for such holiday pay an
employee must have worked the regular schedule work day
which immediately precedes and follows the holiday,
unless the absence is mutually agreed to in writing.
In the event an employee is injured on the job, he
shall be entitled to holiday pay as above set forth for
all holidays falling within the first six (6) months of
absence from work as consequence of such injury. In
the event an employee is absent because of illness or
off-the-job injury, he shall be entitled to holiday pay
as above set forth for all holidays falling within the
first thirty (30) calendar days of his absence from
work as a consequence of such illness or off-the-job
injury. Employees who choose a vacation week in which
a holiday occurs shall receive an extra day's pay or an
extra days vacation.

. . .

BACKGROUND:

The Grievant, Danie Grisham, had signed up on Thursday, March 21, 1991 to
work on Saturday, March 23rd, a premium work day. On Friday the Grievant
checked the list of employes scheduled to work on Saturday and noticed he was
not on the list, but that employes with less seniority were on the list to
work. When the Grievant asked his supervisor why he was not on the list to
work on Saturday, he was told that because he went home sick on Monday,
March 18th, he was not qualified to work the Saturday premium day. The
Grievant did not work Saturday, March 23rd.

The current wording of Article 6, Section 2, of the Agreement was
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negotiated four contracts ago. Prior to the current wording, that provision
required that illness must be verified by a doctor. That verification was
deleted from the contract, however, the parties agreed to the following letter
of understanding:

LETTER OF UNDERSTANDING RELATIVE TO ARTICLE VI, SECTION 4 OF THE
1983-1986 LABOR AGREEMENT

It has been agreed by and between Teamsters Local Union
No. 43 and J. W. Peters & Sons that in the event
employees who are not in attendance all regular
scheduled work days during the current week as a result
of illness, verified by a doctor prior to premium day
or absence due to attending a funeral of the member's
immediate family (parents, spouse, children, brother,
sister and parents-in-law) shall be entitled to premium
day overtime in accordance to overtime provisions of
this Agreement.

Dated this 12th day of October, 1983.

J. W. PETERS & SONS TEAMSTERS LOCAL UNION
NO. 43

By s/Ralph R. Rattray By s/George Mueller
Secretary-Treasurer

The parties were unable to resolve their dispute and proceeded to
arbitration before the undersigned.
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POSITIONS OF THE PARTIES:

Union:

The Union takes the position that an employe is eligible for premium
overtime as long as he comes to work each work day of the workweek, regardless
of the number of hours he works each day. The Union notes the current wording
of that provision was negotiated four contracts ago and asserts that the
Company was concerned about employes in critical classifications not working
during the work week. It was not the intent to penalize employes who reported
to work, but were unable to stay due to illness, injury or personal problems.
With regard to the letter of understanding the Union similarly asserts that the
intent was to avoid the manufacture of overtime. With regard to the Company's
assertion that it has the right to assign an employe who has been absent to
work on a premium day, but that the employe is not entitled to the work, the
Union contends that interpretation would allow an employe to miss an entire day
of work and still permit the Company to assign the employe to Saturday and
Sunday work without the employe proving that he was ill.

The Grievant also asserts on his statement of the grievance that
Article 6, Section 2, only requires that an employe must "attend" every work
day, and not, as stated in Article 24, Holidays, Section 1, that the employe
must have "worked" the work day.

Company:

The Company states its concerns that an award adopting the Union's
interpretation of the wording in question would cut into the deep-seated
practice of encouraging attendance at the plant. The Union's interpretation
would allow an employe to take time off during the week and make up the lost
money by working the premium days on the weekend. That was a problem in the
past and, as the prior wording requiring verification of illness and the letter
of understanding demonstrate, the Union had acknowledged the problem. Removing
the verification requirement does not mean the concern is gone.

The Company also contends that Article 5, Section 1, of the Agreement,
defines the standard workweek and workday and directly pertains to the use of
those terms in Article 6, Section 2. Workweek is defined as forty hours and
workday as eight hours in Article 5, Section 1, of the parties' Agreement.

With regard to the assertion that other employes have been allowed to
work on a premium day after missing work during the week, the Company asserts
that it has the right under Article 6, Section 2, and Article 7, Management
Rights, to assign such employes to work at the Company's option, but the
employe is not entitled to the work.

DISCUSSION

The parties have stipulated to the issue and in doing so have asked the
Arbitrator to tell them what the words "all regular scheduled work days during
the current week" means. The essence of their dispute is whether an employe is
considered to have been in attendance for the work day if he worked less than a
full eight hour day. The parties did not present any witnesses, but did offer
as joint exhibits their current Agreement, Grisham's grievance and the Letter
of Understanding. It is not indicated on the statement of the grievance how
long Grisham worked on the Monday he went home sick and under the respective
interpretations it is not relevant as long as he was present some (Union) or it
was less than eight hours (Company). The Company mentioned a practice of
encouraging attendance, but offered no evidence as to a specific practice or as
to a practice expressly on this point.
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The wording in dispute is not clear and unambiguous and it therefore is
necessary to look to the rest of the Agreement and the purpose of the provision
to determine the intended meaning of the words. As the Company notes, the
wording includes the term "work days" and the term "work day" is defined in
Article 5, Section 1, of the Agreement as "eight (8) hours per day."
Presumably, where the parties use a term defined elsewhere in the Agreement,
they intend the term to have the same meaning unless there is evidence to the
contrary. There is no such evidence in this case.

The Union makes a good argument that a provision with a similar purpose,
Article 24, Holidays, Section 1, states the employe "must have worked the
regular schedule work day . . .", and Article 6, Section 2, does not use such
wording and therefore must mean something different. While that argument has
some merit, the Arbitrator is not persuaded it is determinative. The last
sentence in Article 6, Section 2, paragraph 2, of the Agreement contains
wording almost identical to that in dispute:

Employees who are not in attendance all scheduled work
days during the current work week are not entitled to
premium day overtime work, but may be assigned said
work at the option of the Company in accordance with
the requirements of this paragraph.

The evidence indicates that the purpose of the above wording is to encourage
employes to work their regular scheduled work days by making their entitlement
to premium overtime dependent on their having done so. The apparent intent of
Article 6, Section 2, paragraph 3 is to treat employes who are absent due to
illness, etc., differently than employes who are absent for reasons not set
forth in paragraph 3. Under the Union's interpretation, an employe who leaves
work early for reasons other than those set forth in paragraph 3, will
presumably be treated the same as the employe who leaves work early due to
illness. The purpose and intent of Article 6, Section 2, paragraph 3, then
appears to be better served by the Company's interpretation that the words mean
the entire work day. The Arbitrator is aware that there could be absurd or
harsh results under either party's interpretation and for that reason would
suggest that the parties would be well served by addressing the issue in
negotiations.

With regard to the argument that the Company has permitted some employes
to work premium overtime when they have missed all or part of a work day, the
last sentence of Article 6, Section 2, paragraph 2, of the Agreement clearly
gives the Company that discretion and that is obviously different than the
employe being "entitled" to the premium overtime.

Based on the foregoing, it is concluded that the words "all regular
scheduled work days during the current week" mean the employe must be present
at work for his entire regular eight hour shift of each regular scheduled work
day.

On the basis of the above, the evidence and the arguments of the parties,
the undersigned makes and issues the following

AWARD

The grievance is denied.

Dated at Madison, Wisconsin this 6th day of November, 1991.

By
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David E. Shaw, Arbitrator


